Ad

Aanhef: 
de heer
Initialen: 
A
Achternaam: 
s-Gravensande
Voornaam: 
Ad

Ad 's-Gravesande

Adriaan 's-Gravesande studeerde aan het conservatorium van Aachen (BRD) en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte bij de publieke omroep, ondermeer voor de AVRO,  VARA en VPRO. Bij de laatste omroep maakte hij onder meer documentaires, leidde hij discussieprogramma's en was hij als eindredacteur actief.
Van 1984 tot 1991 was 's-Gravesande artistiek leider van het Holland Festival en directeur der stichting Bijzondere Kunstmanifestaties. Nadien fuseerde hij als hoofdredacteur de weekbladen HP en De Tijd en was hij interim-hoofdredacteur van het televisiestation AT5. Aansluitend werkte 's-Gravesande als onafhankelijk adviseur, mediaproducent en radio- en televisiepresentator. In 1997 werd hij directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie en lid van het managementteam der Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van 1999 tot 2005  was 's-Gravesande mediadirecteur van omroepvereniging AVRO. Als interim-directeur tekende hij daarna voor de fusie van Asko|Schönberg.Thans is 's-Gravesande werkzaam als intendant/bestuurder van de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500, ter herdenking van diens 500e sterfdag in 2016.
Bestuurlijk was en is Ad 's-Gravesande actief als -onder meer- commissaris van het Lloyd Hotel Amsterdam; als voorzitter van het Nieuw Ensemble; van November Music; stichting Beeldrecht; Vereniging voor Kunst, Cultuur en Erfgoed/Kunsten ’92 en als lid van de raden van toezicht van het Limburgs Symfonie Orkest en Concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam.
Ad 's-Gravesande is tevens voorzitter van C, omroep voor kunst en cultuur.